ANUBIAS BARTERI

ANUBIAS-BARTERI-plant-5

Korte info over ANUBIAS BARTERI

Moeilijkheidsgraad: Zeer makkelijk
Hardheid: Zeer sterk
Omgevingsgebied: Africa
Familie / Groep:

Araceae: Anubias

Groeisnelheid: langzaam
Min. bak lengte: 150 cm
Belichting zwak/middel

Algemene beschrijving

De ANUBIAS BARTERI is een ideale aquariumplant om mee te beginnen. Het is een zeer sterke plant die het zelfs goed doet op slechte waterwaarden.

In het aquarium

Het is een populaire aquariumplant. Het groeit in het wild in snelstromende rivieren. Het kan volledig of gedeeltelijk onder water groeien en groeit ook goed op hout en stenen. Het heeft de eigenschap om omhoog te groeien in tegenstelling tot andere anuibias soorten die meer de oppervlakte gaan bedekken. Het groeit sneller dan andere Anubias soorten maar de groei is nog steeds langzaam. Af en toe snoeien aan de zijkanten zorgt voor een snelle en gezonde groei van de plant. Het is mooi in de middelste gronden of zelfs in de achtergrond van het aquarium. Deze plant is mooi in contrast tegen planten met een zeer fijne structuur zoals Javamos. Door de leerachtige structuur van de blaadjes is deze plantensoort ook geschikt bij Cichliden.

De verzorging

Het is een zeer tolerante plant en hij heeft weinig licht nodig al zal CO2 en een grotere belichting wel voor een snellere groei zorgen. Waterwaarden maken voor deze plant niets uit.

 

anubias_barteri_nana2 ANUBIAS-BARTERI   ANUBIAS-BARTERI-plant