Maak je goudvis gelukkig

gelukkige goudvis Een koudwateraquarium is mooi als het wordt ingericht met gezonde goudvissen. De vissen gedragen zich heel interessant en zijn een lust voor het oog en een aanwinst in het interieur. Goudvissen zijn sociale dieren en de interactie tussen verschillende goudvissen is juist wat een goudvissen aquarium ook zo leuk maakt.

Huisvesting

Een goudvis is niet gelukkig in een kom

Goudvissen in een kom zien er misschien gelukkig uit maar het tegendeel is waar. Mensen realiseren zich helaas vaak niet dat het voor de vissen een marteling is. Ook is het watervolume in een goudvissenkom veel te laag waardoor de temperatuur snel kan stijgen en dan gaat de goudvis ook dood.

Voer

 goudvisje

Goudvissen eten graag algen maar die ontbreken vaak in het aquarium. Om die reden mogen goudvissen af en toe wat kropsla of sninazie krijgen. Geef goudvissen een paar keer per week levend voedsel. Dit kan bestaan uit watervlooien, zoetwatergarnalen en muggenlarven. Ook diepvriesvoer is natuurlijk geschikt.

Verzorging

goudvis

Goudvissen worden niet snel ziek. Het water moet regelmatig ververst worden en het vuil af geheveld.

 • Het water moet altijd goed koel blijven.
 • Een goudvis heeft tenminste 45-55 liter water nodig om gezond te blijven. Het zijn actieve vissen die ruimte nodig hebben om goed te zwemmen.
 • Goudvissen hebben ook filtering en zuurstof nodig. Ze produceren veel afvalstoffen in de vorm van ammonia. Dit samen met andere afvalstoffen zoals nitriet en nitraat bouwt zich snel in het water op terwijl het niet te zien is.
 • Een goudvis kan normaal 20 jaar oud worden maar in slecht water gaan ze snel dood. Als goudvissen in een grotere hoeveelheid water leven is het makkelijk om het schoon te houden.

Email This Post Email This Post

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Grubb Plaatsen/stemmen op Netjes.be Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us

Gerelateerde posts:

127 reacties op “Maak je goudvis gelukkig”

 1. avatar

  #1

  Verschrikkelijk die viskommen met goudvissen in winkels. Dan krijg ik altijd de neiging om die goudvis mee naar huis te nemen.

  ... zegt Henk be op 02 Feb 2009

 2. avatar

  #2

  Dat heb ik nu al een paar keer gedaan en ze zwemmen nu veel gelukkiger ik heb in een 210 liter aquarium 11 goudvissen :)

  ... zegt Thomas nl op 09 Mar 2009

 3. avatar

  #3

  “210 liter aquarium 11 goudvissen ”
  Je goudvissen zijn wel blij dat je ze mee genomen heb.

  ... zegt Kamil be op 09 Mar 2009

 4. avatar

  #4

  hoi ik hou van deze site :oups: :aie:

  ... zegt maral nl op 18 Mar 2009

 5. avatar

  #5

  mijn drie goud vissen zijn dood =( =( de eene is dood gegaan plaatje 2 en de andere ook =( :8 enne de andere darm ontstoping :8 =( en nu heb ik een jager dat is cool 8) doei

  ... zegt ischa nl op 13 Apr 2009

 6. avatar

  #6

  Maak je goudvis gelukkig door een stukje van je aquarium alleen met zand te bedekken, een soort zandbak voor je goudvissen. Je stimuleert het natuurlijke gedrag van goudvissen, ze nemen een hapje zand en spugen het vervolgens uit, in de natuur eten ze zo!
  Wat ook leuk is een mosbol aan een touwtje,
  het is een algenbol, je zult zien dat de gouvissen er regelmatig aan knabbelen!
  Wil je levendigheid in je aquarium, koop er 2 en knip van de ene het touwtje af en laat hem rondcircelen voor je filter opening, je goudvissen weten niet wat ze meemaken en kunnen op jacht achter de mosbol aan!

  ... zegt aquariumhouder nl op 13 Apr 2009

 7. avatar

  #7

  “Goudvissen hebben tenminste 20 liter water nodig” Moet dat geen 200 liter zijn?
  Een goudvisaquarium moet minstens 1m20 lang zijn.
  Thomas, 11 op 210 liter is te veel ;) Per goudvis 50 liter is de regel. Jij kan er dus maar 4 houden in je aquarium ;) 210 liter is ook 1 meter, is dus ook te kort…
  Het is natuurlijk al zeer goed vergeleken met de bokaal en die 20 liter aquariums, maar kan nog beter ;) Wat ook niet in dit artikel vermeld staat is dat gewone goudvissen al gauw 25cm bereiken en de sluierstaartvarianten 15-20cm..

  ... zegt Kenzo be op 10 May 2009

 8. avatar

  #8

  Geld dit ook voor sluierstaartvissen?

  ... zegt Marianne nl op 03 Jun 2009

 9. avatar

  #9

  Ik heb een aantal nakweek van, zie foto boven, zijn nu ong. twee cm. Wie heeft interesse?
  Sommigen zijn al ontkleurd.

  ... zegt Hans nl op 04 Jun 2009

 10. avatar

  #10

  =( Miauw is dood.
  Onze goudvis Miauw heeft een onbekende ziekte opgelopen. Eerst ging hij op de bodem liggen. Toen kreeg hij een witte stip (een gek pukkeltje) achter zijn kieuw. We hebben gedruppeld met medicijn tegen witte stip. Maar daarvan viel de pukkel er wel af, maar er kwam een gaatje voor in de plaats. Hij kreeg ook nog een tweede witte pukkel. Daarna ging hij steeds sneller ademen en verzwakte sterk. Ook kreeg hij uitpuilende ogen en ging schuin zwemmen. Een speurtocht op internet leverde geen informatie over de ziekte op. Ook de dierenwinkel had geen oplossing. Hij kon niet meer zwemmen en zag er steeds zieker uit. Helaas hebben we hem gisteren (zaterdag 27 juni) in moeten laten slapen. Hij was al ruim vier jaar oud. Zijn maatje Guppie heeft nergens last van en zwemt vrolijk in het rond.;)
  Weet iemand wat het was?

  Groetjes Hans 8 jaar.

  ... zegt Hans nl op 28 Jun 2009

 11. avatar

  #11

  hoi, ik heb vandaag 2 goudvisjes gekocht en in een kom gedaan met een zuurstofplantje, grind en al dat soort dingetjes.
  nu is mijn vraag: kunnen goudvissen samen met guppies? want ik wil graag in guppies kweken.

  ... zegt anonymous nl op 30 Jun 2009

 12. avatar

  #12

  Hoi Anoniem
  Goudvissen voelen zich niet lekker in een kom. Zeker niet als het een ronde kom is. Hoeveel liter past er in? Een goudvis heeft namelijk heel wat liters water nodig om te kunnen groeien zonder vergroeiingen te krijgen. Ook is in een goudvissenkom de temperatuur van het water niet stabiel. Een goudvis kan heel oud worden maar leeft in een kom maar eventjes.

  ... zegt Safira be op 30 Jun 2009

 13. avatar

  #13

  Hoi Hans
  Het lijkt me dat Miauw een bacteriele infectie als secundaire ziekte heeft gekregen. Hij had dus witte stip en heeft er toen een ziekte bijgekregen. In dit geval kan je er vaak weinig aan doen. De beste manier om zoiets te voorkomen is door de goudvis op medicijnen te zetten voordat de ziekte vergevorderd is. Het is heel erg jammer dat jullie je visje verloren hebben.
  Goudvissen blijven gezond door een voldoende hoeveelheid water waar ze in moeten leven en door regelmatig het water te verversen.

  ... zegt Safira be op 30 Jun 2009

 14. avatar

  #14

  Ik wil graag 3 goudvissen maar is 50 liter per goudvis niet wat TE overdreven :-| Ik ben van plan om een aquarium met een drie hoekige vorm te kopen
  Maar als ik er 3 neem Is het denk ik niet te klein want zo klein is die kom niet!
  Er past denk ik zo’n 30 liter in.
  En ik heb nog een vraag,
  Is het leuk om van die decoratieve spulletjes te kopen woor de vissen?

  ... zegt Elin 12 jaar nl op 30 Jul 2009

 15. avatar

  #15

  hoi, ik heb een goudvis in een aquarium van 60×30x30 zwemmen, nu wil ik hier nog wat visjes bij doen. Ik kan aan wat vuurgarnaaltjes komen kan dit bij de goudvis? zo niet wat voor soorten vis kunnen er nog bij een goudvis?

  ... zegt Catootje nl op 31 Jul 2009

 16. avatar

  #16

  een gewone goudvis kom je al vlug op 55 liter per vis, ook zijn het lange afstand zwemmers die echt een grote lange bak moeten hebben, denk aan 2 meter +-.

  Dit zeg ik niet om je aan te vallen, de meeste hier, inclusief ik zijn fout begonnen, door zelf te weinig info te zoeken, en foute informatie van uit de handel.

  Ook is het een fabel dat de vissen zich aanpassen aan het formaat van de bak!

  Wat ik je kan aanraden is een mooie vijver te zoeken voor de goudvissen en tropiche visjes gaan houden in je bakie.

  Vuurgarnaaltjes worden opgegeten en zijn ook voor in warmwater nml.

  ... zegt Safira be op 31 Jul 2009

 17. avatar

  #17

  Ik heb het nog niet gedaan maar heb een aardig grote bak (vierkant) maar mijn buur jongen heeft teveel vissen in de vijver en wil er 2 aan mij geven kan dat

  ... zegt lars nl op 08 Aug 2009

 18. avatar

  #18

  Ik heb nog een vaarg ik heb een goudvis net in de bak maar hij is nogal bang en met de hele dag poepen gaat dat weer over ?

  ... zegt larsvis nl op 08 Aug 2009

 19. avatar

  #19

  Heey,
  Ik heb al een paar maanden in mijn hoofd om een aquarium te kopen en ga dit dan ook doen over 2 a 3 weken ik zit alleen nog een beetje met de grote van het aquarium.
  Ik wil graag 2 of 3 vissen in een aquarium doen zoals ik zag is een vis in een kom zo dood dat is dus heel zielig.
  Ik dacht dan pak ik me een aquarium in het aquarium kan 72 liter in mijn vraag is 1 , 2 of 3 vissen en jaa ik weet dat jullie nu waarschijnlijk zeggen 1 maar ik heb gelezen op internet dat een vis vrolijker is met een vriendje / vriendinnetje.
  Dus is mijn vraag wat moet ik doen ojaa hoeveel ben ik ong. kwijt als ik een aquarium van 72 liter koop met alles erop en eraan en er 2 goudvisjes in doe ? alles erop en eraan dus ook de visjes enz.
  Ik heb een budget van 150,- kom ik hier ver mee?

  ... zegt anke nl op 09 Aug 2009

 20. avatar

  #20

  Hey Anke,
  Je budget is groot genoeg om een tweedehands aquarium aan te schaffen met meer inhoud. Als ik jou was, zou ik niet gaan voor een 72l. maar voor ongeveer 180-200l. Het is veeeel beter en veel mooier! Voor 150 euro kan je wel een goed aquarium kopen met alles erop en eraan van meer dan 72l.

  ... zegt Safira be op 09 Aug 2009

 21. avatar

  #21

  Oke bedankt het probleem is dat ik een van meer dan 72 liter niet gaat passen jammer genoeg ik zou het graag doen maar hij komt op mijn kamer te staan.
  Ik moet er ook helemaal zelf voor zorgen.
  Ik ben dan ook al een paardagen de hele dag aan het zoeken naar info en ik weet al heel veel.
  Maat het probleem is dan nu ook wat moet ik nu is een van 72 te klein?

  Groetjes anke

  ... zegt anke nl op 10 Aug 2009

 22. avatar

  #22

  Ojaa hoe zorg je dat de bodem ( de kiezels enzo ) schoon blijven want daar komt natuurlijk poep op te zitten enzo.

  Groetjes,

  ... zegt anke nl op 10 Aug 2009

 23. avatar

  #23

  Hallo Anke,
  Het is heel slim van jou dat je eerst naar wat info zoekt, zo moet het, maar jammer genoeg kopen veel mensen zomaar een paar vissen en zetten ze in een viskom. Er wordt over het algemeen bij de verkooppunten onvoldoende informatie gegeven over het verzorgen van vissen.

  In jouw geval kan je MAX. 2 goudvissen in je aquarium intoduceren. Het is nog steeds NIET voldoende, maar als je een goede filter neemt met een sterke capaciteit en een groot bio gedeelte, is het haalbaar mits je zeker per week 30-40l. water gaat verversen. Dan zullen de goudvissen zich beter voelen dan in de kom.

  Het is natuurlijk raadzamer om eventueel tropische visjes te nemen. Dan kunnen er veel meer in je bak, en heb je er minder werk mee. De keus is aan jou!

  De steentjes maak je schoon met een aquarium stofzuiger. Die is bij de betere dierenwinkels verkrijgbaar.

  ... zegt Safira be op 10 Aug 2009

 24. avatar

  #24

  Ik heb goudnieuws ik krijg een aquarium van 80 cm lente , 35 breete , en 35 hoogte.
  Hoeveel vissen??
  ojaa heb je voor tropische vissen zoutwater nodig?

  ... zegt anke nl op 11 Aug 2009

 25. avatar

  #25

  Even kijken. Je krijg dus een aquarium van 80×35x35, het is dus 8×3.5×3.5=98l. Maar aangezien dat je je bak natuurlijk nooit helemaal tot aan de rand gaat vullen, wordt het 8×3x3.5=84l. Dus in je aquarium kan rond 80l. water in. Het is nog steeds niet voldoende, maar het is wel al beter.
  Voor tropische vissen heb je geen zoutwater nodig , maar wel een verwarmingselement. Het water moet rond 26-27 graden blijven.

  ... zegt Kamil be op 11 Aug 2009

 26. avatar

  #26

  Goedemiddag,ik heb een tijdje geleden een waterplantje gekocht voor mijn goudvis.Er zat een klein slakje bij maar nu ontdekte ik gisteren eitjes in mijn bak.Ze zijn doorzichtig met witte puntjes.kunnen dit eitjes van de slak zijn?
  Groetjes Sandra

  ... zegt Sandra nl op 24 Aug 2009

 27. avatar

  #27

  Mijn goudvis is vanochtend overleden(redelijk jong 7 jaar oud. =(
  Wat raar is dat hij niet in de bak is overleden maar op de grond.Kan het zijn omdat hij met een andere goudvis in de bak zat.Dat hij hem er uit heeft gejaagd.Waardoor de goudvis er uit sprong :[

  Ps. dat bak is 120 liter en er zaten 2 goudvissen in nu nog maar 1 =(

  ... zegt Quint nl op 11 Sep 2009

 28. avatar

  #28

  VRAAG: heb een ruime aquarium met twee goudvissen, wat planten en een pomp. Mij vraag:
  moet er een licht bij, of is daglicht voldoende.
  Direct zonlicht is niet goed en daar staat ie ook niet in, maar is er extra licht nodig?
  en dan vroeg ik me ook af: moet er een speciale aquariumlamp, of is licht van mijn gewone lampen voldoende voor in de winter?

  groetjes

  ... zegt Esther nl op 05 Oct 2009

 29. avatar

  #29

  hallo,

  wij hebben een goudvis (Lotte) in een kom en daar zit ze al meer dan 5 jaar in. We hebben van zolder een aquarium gehaald waar we eigenlijk wat tropische visjes in willen gaan doen. Nou zeggen veel mensen om ons heen dat een goudvis erg sterk en van origine een warmwater vis is, dat we onze Lotte ook wel in dat (tropisch) aquarium kunnen doen….. Ik betwijfel het, maar leg de vraag toch maar voor….

  Alvast bedankt!

  Groeten, Karin

  ... zegt karin nl op 17 Oct 2009

 30. avatar

  #30

  Hallo, mijn goudvis is vannacht overleden. Hij is 6 jaar geworden. Maar ik heb een probleem. Hij zat samen met zijn maatje Nemo, en ik heb echt het idee dat Nemo heel verdrietig is. Kan dit? Of is het mijn eigen fantasie?? Ik wil namelijk geen 2e visje meer bijkopen. Nemo is de laatste van de 4 visjes die ik had.

  Kan ik hem beter weggeven??

  ... zegt Linda nl op 31 Oct 2009

 31. avatar

  #31

  Hallo, ik heb een goudvis en een sluierstaartvis, ik heb ze nog maar 2 weekjes en ze zitten in een aquarium van 80×35x50. Is dit te klein, want ze praten op verschillende website’s over een lengte van 2 meter van het aquarium.
  Is mijn aqaurium dan niet groot genoeg, ofwel ?

  Mvg, Rani.

  ... zegt Rani be op 16 Dec 2009

 32. avatar

  #32

  Hallo,
  deze morgend heb ik mijn goudvis en mijn sluierstaartvis dood in het aquarium gevonden. Ik had ze al zo’n 4 weken en ze zaten samen met hun tweetjes in een aquarium van 80×35x50. Ze hadden 6 verschillende soorten zuurstof plantjes (zijn niet kapot ofzo), een filter en een zuurstofpomp. Wat me wel opvalde was dat de goudvis zich altijd verstopte achter de filter of tussen en planten en later begon ook mijn sluierstaartvis dit te doen. Ook denk ik dat de temperatuur wat te laag was, maar dit kan toch niet de oorzaak zijn dat ze na 4 weken sterven?

  Mvg, Rani.

  ... zegt Rani be op 27 Dec 2009

 33. avatar

  #33

  Hallo,

  Hoe houd ik het water in een accubak voor mijn sluierstaarten koel?

  ... zegt Margreet nl op 19 Jan 2010

 34. avatar

  #34

  Hallo margreet,
  Ik las net je berichtje over je accubak en mijn vraag is hoe veel liter is jouwn accubak??!!
  Ook voor sluierstaarten geld de regel 50liter water voor 1 vis!!!!

  sluierstaarten leven het liefst op kamertemperatuur! dit is ong rond de 18 graden!

  ik heb zelf een 125liter aqarium met daarin sluierstaart. Ik heb er ook een verwarmingselement in zitten ze doen het er harstikke goed op!

  Geef ze regelmatig afwisselend voer dan zijn ze op hun best! lekker wat planten er in zowel op de grond als hoge evt drijfplanten!

  Ik geef mijn vissen 3x in de week levend voer 1 a 2 x droogvoer afwisselend met diepvriesvoer en 1x in de week een gourgette of wortel deze moet je dan wel eerst 5 a 10 min koken anders zijn ze te hard! geloof me je vissen zullen net kleine piranja;s worden super lief en tis nog gezond ook!!!!

  ... zegt froukje nl op 05 Feb 2010

 35. avatar

  #35

  geachte mensen…wat ik hier lees over dat 1 vis 50 liter water nodig heeft…is naar mijn inzien de grootste onzin die ik ooit gehoord heb.
  ik heb een bak van 60 liter en hou er al jaren lang meerdere soorten goudvissen en koy’s in,
  met gevolg ze groeien in een half jaar tijd 3 keer de groote waarbij ik ze gekocht had.. ze doen het harstikke goed.. ik denk dat het te maken heeft met een beetje liefde wat je de vissen geeft reactie’s hoor ik graag

  ... zegt Ricardo Kuiper nl op 14 Feb 2010

 36. avatar

  #36

  het gaat vooral ook om de amoniak die ze uitschijde en de waardes van t water waar ze in leven. dat is amper te doen in een kleine bak!
  vooral nitriet is de grootste boos doender!
  ik weet niet of jij je eigen bak wel eens test maar je zult zien dat de waarders en nitritiet niet goed zullen zijn!
  succes

  ... zegt froukje nl op 19 Feb 2010

 37. avatar

  #37

  kan je mij dan verklaren waarom mijn vissen ook gelukkig zijn,en vol met energie en kleuren pracht?na een dik half jaar gaan ze naar iemand met een vijver,zodat ik later nog altijd terug kan kijken op hoe prachtig de vissen groeien en jaren lang leven..een goeie opvoeding is het halve werk

  ... zegt Ricardo Kuiper nl op 19 Feb 2010

 38. avatar

  #38

  en mocht ik het toch willen meten.. de meter is verkrijgbaar bij de betere dier speciaal zaken?

  ... zegt Ricardo Kuiper nl op 19 Feb 2010

 39. avatar

  #39

  Natuurlijk groeien ze snel. Het zijn nu eenmaal vissen die heel erg groot worden. Zeker de Koi’s.
  Het is wel heel goed dat u de vissen daarna in een vijver gaat zetten. Dat doen veel personen niet waardoor de vissen groeien tot een bepaalde grootte en dan sterven.
  Het ligt er een beetje aan hoe groot ze zijn en tot welke grootte ze in het aquarium blijven, een iets grotere bak zou natuurlijk veel beter zijn. Er zijn veel discussies over.
  Ik zou eens een testsetje halen in de dierenspeciaalzaak inderdaad. ;)

  ... zegt Safira be op 20 Feb 2010

 40. avatar

  #40

  en om al die discussies de wereld uit te helpen,
  als je kijkt naar een natuurlijke omgeving van welke vis dan ook,water is vaak troebel zit genoeg alg in en andere water ziektes,en die vissen doen het ook goed.
  hoe groot de vissen zijn, ik koop ze ter grote van een gup.. en ze gaan weg wanneer ze een cm of 10 zijn want wat is er nou mooier dan een heel klein visje zien groeien totdat ze grote dikke monsters worden :) daarom breng ik de vissen naar mensen die er net zo veel tijd en liefde in stoppen als mij dat is toch geweldig?
  heb 1 vis gehad met vinrot,als je de bak vaak genoeg schoonmaakt en zorg dat er een goeie beluchtingspomp opzit een (eheim)buiten pomp ,maken die nitriet echt niet uit,anders waren mijn vissen allang dood geweest lijkt mij…

  ... zegt Ricardo Kuiper nl op 22 Feb 2010

 41. avatar

  #41

  ik vindt dat je gelijk hebt Ricardo kuipers maar als je ze zelf wil houden is er zo veel waar je op moet letten echt moeilijk(ook al wil ik het later ook wel eens proberen) terwijl er in de natuur ook het water niet schoon is en alg en al dat soort ziektes ik snap er echt niks meer van nu ik dat stukje heb gelezen :(( :-|

  ... zegt biliboy nl op 23 Feb 2010

 42. avatar

  #42

  In de natuur is het watervolume veel hoger waardoor er veel minder percentage afvalstoffen in het water zit. Goudvissen eten algen dus dat is het punt niet.

  ... zegt Safira be op 25 Feb 2010

 43. avatar

  #43

  en dan nog vind ik het eigenlijks een beetje te hoog van de toren geblazen.. mijn vissen zijn nog nooit dood gegaan…en ze hebben ook geen teken van stress of wat dan ook.. maar in theorie zou het heel goed kunnen ja,mijn vissen doen het jaren later nog harstikke goed…snap dat een vis niet in een te kleine bak word gestopt.. en dat een viskom zoiezo uit den boze is! en biliboy je kan gewoon vissen houden zolang je er tijd en liefde genoeg in stopt

  ... zegt Ricardo Kuiper nl op 27 Feb 2010

 44. avatar

  #44

  als ik een nieuwe kamer krijg,krijg ik misshien goudvissen.
  ik kan zoon aquarium met een voet eronder nemen.
  wel meer dan 200 euro.
  gellukig heb ik genoeg geld en kan ik hem kopen.
  hij is volgens mij zo groot als hij moet zijn.
  als dat een beetje verschil uit maakt is dat dan ook erg?
  ik hoop van niet.
  maar dat is niet zo erg. ;)

  ... zegt arzu nl op 27 Feb 2010

 45. avatar

  #45

  als ik het huis uitga kan ik ook een groot aquarium kopen arzu,je bent vast niet de enige ;) en maakt niet zo heel veel uit als het maar geen kommetje is

  ... zegt Ricardo Kuiper nl op 01 Mar 2010

 46. avatar

  #46

  Mijn goudvis is ook dood.Ik heb hem gekregen en hij zat samen met mijn andere tropische vissen in het aquarium.En was zo mooi,heb ik ook en zilverhaai en die waren altijd samen.2 grote vissen,beste maatjes.Goudvis in warm water dat was ook uniek,maar hij maakte het goed.Maar vorige week de zilverhaai ging dood,ik denk door stress na het waterruil en ik denk de goudvisje ging dood van verdriet.Mijn zoontje zegt,dat hij wilde dood,hij ging zichzelf tegen de stenen slaan.Weet iemand als dit moeilijk is?Een suicidaal vis,omdat hij eenzaam voelt?Vissen hebben ook emoties en gevoelens? =( :love:

  ... zegt mams04 nl op 03 Mar 2010

 47. avatar

  #47

  hallo ik heb een vrag kan ik een labeo vuurstaart en goud vis bij elkaar doen zonder dat ze elkaar afmaken in een 200 l bak please antwoord!en o hebben ze de zelfde tempratuur ik hou van goud vissen maar ook van vuur staarten dus .wat nuuu????????????????!!!!

  ... zegt ROCKY nl op 09 Mar 2010

 48. avatar

  #48

  nu nergens om, maar ik heb 3 goudvissen in zo’n 3 hoekige bak van 43 liter netto. daar zitten ze al bijna 12 jaar in. ze leven al die tijd met elkaar en zijn beste maatjes. 1x heb ik jonkjes gehad, daarna nooit weer. geef ze elke dag droog voer, 2 x in de week levend aas. ze doen het echt super goed, wat ik hiermee wil zeggen is dat een kom verschrikkelijk is, maar een beetje aquarium al snel voldoende is, zolang je ewr maar wel geduld,liefde,geld en aandacht in steekt ..

  ... zegt Patrick Van Smeden nl op 19 Mar 2010

 49. avatar

  #49

  En ik maar denken dat ik het goed deed
  gisteren samen met mijn kinderen twee visjes gekocht kleine gevlekte goudvisjes. Op advies van de verkoper een aqua20 goldfish kit aan geschaft met twee bosjes plantjes en een decoratie bruggetje, waar ze onderdoor kunnen zwemmen. Alles met de beste bedoelingen en liefde voor onze nieuwe huisbewoners. Nu internet aan het afstuinen om te kijken hoe ik de beestjes gelukkig kan maken. Maar na alles hier te hebben gelezen voel ik me eerder een dierenbeul dan een dieren liefhebber! Help!

  ... zegt Danielle nl op 29 Mar 2010

 50. avatar

  #50

  Hoi, ik heb voor mijn verjaardag twee goudvisjes gekregen in een aquarium van 30×20x20, is dit veel te klein? Ik wil hen echt niet martelen en heb ook geen geld voor een heel groot aquarium. Mijn visjes zijn ongeveer 5cm lang.

  ... zegt Magali be op 29 Mar 2010

 51. avatar

  #51

  een vraagje ik heb een vijver van 250 liter en wil graag 3 grote goudvissen in hebben van 25 cm kan dit wel :8

  ... zegt roy nl op 31 Mar 2010

 52. avatar

  #52

  Dag iedereen ! Ik heb 3 weken terug een zwarte telescoop/sluierstaart (ben niet honderd porcent zeker) gekocht :). Aangezien ik vond dat hij nogal eenzaam was zijn we terug naar de winkel gegaan en kochten we daar 2 kleine ‘grondkuisertjes’. Hoewel ik vond dat de 2 kleintjes zich raar gedroegen ( Bv: verticaal tegen het glas, decoratie plakken & net dood lijken maar als je ze een duwtje gaf trug leefden?) ben ik met een gerust hart en een vis-sitter op vakantie vertrokken. Toen ik terug kwam van vakantie zijn de 2 kleintjes jammer genoeg aan god mag weten wat overleden. Mijn broertje is zo lief geweest om voor mij een nieuwe vis te gaan kopen, een gewone goudvis. Omdat men twee goudvisjes in een veel te kleine kom zaten met enkel een zuurstofpompje zijn we een goed aquarium gaan kopen met ingebouwd licht, filter en zuurstofpomp. Nu stellen ze het allebei goed, maar Gerda ( de gewone goudvis :) ) eet al het eten van Jean-Pierre (telescoop/sluierstaart) op ! Omdat Gerda natuurlijk vele sneller is. Mijn broertje kon dit natuurlijk niet weten, maar weet er iemand een oplossing? Ik wil niet dan Jean-Pierre sterft door hongersnood?! :)

  Na heeeeel dit verhaal nog een 2e vraagje,
  de mevrouw in de winkel vertelde me dat in mijn aquarium max. 5 goudvissen passen. Nu zitten ze gezellig met hun 2tje’s maar ik zou ze tog graag met hun 3′tjes zien zitten! Iemand ideetjes welke soort gouvis Gerda & Jean-Pierre kan komen vergezellen?

  Als je tot hier gelezen hebt, alvast bedankt :)
  Ik hoop dat ik op deze site wél een beetje sympathie krijg van andere goudvis-liefhebbers !:)

  Iemand trouwens ideetjes om de visjes een ’speelgoedje’ te geven?

  Groetjes,

  Steffi, Gerda & Jean-Pierre ! :8

  ... zegt Steffi be op 19 Apr 2010

 53. avatar

  #53

  vraag >>
  mijn goudvis heeft eitjes gelegd maar deze zit alleen.. HOE KAN DIT???

  ... zegt thomas be op 26 Apr 2010

 54. avatar

  #54

  Hoi, even een vraagje. We hadden eerst 2 goudvissen in een kom. (Ja ik weet het, erg slecht).:8 Nu hebben we ze in een groter aquarium gezet, worden ze nu veel groter? en zo ja hoeveel groter dan? alvast bedankt.

  ... zegt Andrea nl op 02 May 2010

 55. avatar

  #55

  Hoi allemaal. Even een vraag. Ik heb een pompje in m’n aquarium. Maar de vissen gaan er steeds voor zwemmen en komen nauwelijks uit de stroming. Is dit slecht??? En trouwens, moet je perse een lamp in je aquariuim hebben?”???????

  ... zegt Andrea nl op 02 May 2010

 56. avatar

  #56

  hey ik heb 1 aquarium van 60cm lang en 30hoog 3n 30breedt. ik heb er 1 goudvis en 2 chubkin-nogiets ze zijn ongeveer 7-8cm groot ook heb ik er een algeneter van ongeveer 5cm in een 1klein visje van 4cm(heb ik van kenissen gekregen uit de vijver dus weet niet wat voor soort het is) ik weet het gaat niet over duscis vissen, maar ik wou vragen of het aquarium niet te klein is . zouden jullie hier een reactie op kunnen plaatsen???
  alvast bedankt!!!

  ... zegt mimi nl op 01 Jun 2010

 57. avatar

  #57

  ik weet dat er staat discusvissen maarja ik ben blond dus had ook zo’s bericht bij discusvissen geplaatst:P

  hoezo blond!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ... zegt mimi nl op 02 Jun 2010

 58. avatar

  #58

  hallo!

  ik heb een redelijk groot aquarium (40 bij 50 ofzo), en ik heb al 2 goudvissen.
  Nu had ik graag ook een tropische vis daarbij gehad. Jammer genoeg zei de verkoopster me dat dit niet kon, het zijn namelijk vissen die in warm water leven. Wel kon ik guppy’s kopen voor bij mijn goudvissen. Dit verstond ik niet: guppy’s kunnen samenleven met goudvissen en tropische vissen, maar goudvissen kunnen niet samenleven met tropische vissen?
  weet iemand hoe dit komt?

  ... zegt Fien be op 18 Jul 2010

 59. avatar

  #59

  ik heb 650 l aquarium en 10 goudvissen + 5 corydorassen gaat al 2 jaar goed dus das dan tog gewoon goed

  ... zegt jan nl op 23 Jul 2010

 60. avatar

  #60

  50 liter per vis is veel. in de winkel heb je soms 50 vissen in 200 liter

  ... zegt 1marcelfilms op 18 Aug 2010

 61. avatar

  #61

  Hallo ik heb een vraag we hebben een klein aquarium van 10 liter mijn vrouw heeft het gister gekocht en geïnstalleerd met plantje kiezels en pomp/filter nou wil ik graag weten welk soort vis er in kan
  Officiëel is het een goudvissenbak van 25 cm hoog 20 cm diep en ook zo breed ongeveer. We willen er guppies of klein blijvende goudvissen ofzo indoen
  Hoe lang moet je trouwens wachten met het kopen van vissen in zo’ soort bak

  ... zegt Mendel nl op 26 Aug 2010

 62. avatar

  #62

  @ fien

  guppys kunnen in koud en in warm water, al is warm water wel beter.

  tropische vissen kunnen alleen in warm water en goudvissen hebben graag gewoon koud water

  goudvissen en guppys kunnen allebei in koud water

  ... zegt silly nl op 08 Sep 2010

 63. avatar

  #63

  Ik heb sins gister 2 vissen in sluierstaart en ze zitten vooral op de bodem, achter een plantje…. Vannacht waren ze wel een beetje actief. Ze eten nauwelijks. Moeten ze wennen? :oups:

  ... zegt Anoniem. nl op 18 Sep 2010

 64. avatar

  #64

  een sluierstaart*

  ... zegt Anoniem. nl op 18 Sep 2010

 65. avatar

  #65

  Hallo,
  ik heb vandaag een aquarium gekocht, van 30 liter, en heb 2 goudvissen. ik weet dat het te kort is maar het is al beter dan mijn kom hiervoor.
  maar er zit ook een verwarming bij, moet ik die aandoen bij mijn goudvissen? zodat ze zich beter voelen?
  hij kan maar minstes tot 22 graden.
  en nog een vraagje.
  er zit een filter bij en dus een verwarming. maar ik heb geen idee hoe ver ik het in het water moet doen. iemand een ideetje?
  gr

  ... zegt R.u nl op 18 Sep 2010

 66. avatar

  #66

  Laat maar ;)

  ... zegt Anoniem. nl op 18 Sep 2010

 67. avatar

  #67

  ikheb 2goudvissen in 200l. en ik had teveel eten gegeven maar de volgende dag lag hij op de rug maar hij leefde nog en nu gaat het weer beter goed he :)

  ... zegt chiel be op 19 Sep 2010

 68. avatar

  #68

  haaaii

  ik zat te denken om een goudvis en zo’n mini haai(ik weet niet hoe die heten) bij elkaar te doen. Kan dit of vreten ze elkaar op. en hebben ze dan ook de zelfde temperatuur.
  groetjes

  ... zegt sjaak nl op 23 Nov 2010

 69. avatar

  #69

  hallo ik heb dan geen goudvissen kan er nog geen in doen want heb hoogvink kapers die 2 gaan niet samen maar mijn vraag is 1 daarvan eet het voer dan meteen spuugt zij het uit is dat goed ze deed het nooit heb een jewel aquarium 60lang 32 half hoog 30 breed gr stefan.

  ... zegt stefan nl op 07 Dec 2010

 70. avatar

  #70

  wat moet je doen als je goudvis eitjes heeft gelegd?

  ... zegt elien be op 28 Dec 2010

 71. avatar

  #71

  hallo, ik heb een vraag.
  dont shoot me maar ik heb dus een goudvis in een grote vissenkom al langer dan 10 jaar!
  ja de mijne is blijkbaar wel erg gezond en gelukkig… Ik heb nu een aquarium gekregen van een vriendinnetje die is gestopt met haar hobby. Nu zit ik te twjfelen om ipv nieuwe vissen te gaan aanschaffen mijn goudvis alsnog erin te gaan doen… maar hoe raar het misschien ook klinkt. ik ben erg gehecht aan deze goudvis. Ik ben bang dat als ik hem nu alsnog in het aquarium doe hij sterft. Uiteraard doe ik hem alleen erin want misschien is de overstap anders te groot… Wie weet hier antwoord op…

  ... zegt sam nl op 29 Dec 2010

 72. avatar

  #72

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Goudvis_(dier)

  als mensen iets willen weten over een goudvis moeten ze dit lezen ik heb zelf al 15 jaar 5 goudvissen in een aqarium van 60 liter het belangrijkste is liefde goede verzorging en het water in de bak goed verversen wat veel mensen doen is nemen leuk een aqarium en besteden er de eerste 1 a 2 maanden genoeg aandagt aan en daarna niet meer dat is slegt voor je goudvissen ja maar als je ze goed verzorgt en dat ook blijft doen is het geen probleem en 50l per goudvis is niet nodig echt niet mijn 5 goud vissen doen het ook nog steets naar 15 jaar

  ... zegt cees nl op 31 Jan 2011

 73. avatar

  #73

  Hallo, ik vind wel dat er hier slecht wordt gesproken over een ronde kom, ik ben het er niet helemaal mee eens want mijn goudvis is 19 jaar geworden en heeft altijd in een ronde kom gezwommen. ;)

  ... zegt Girlie op 26 Feb 2011

 74. avatar

  #74

  ik wil graag een beetje varianten van goudvissen
  maar ik weet niet welke ik moet kiezen
  ik heb een bak van 60×30x40 en heb een paar guppen en een paar comet sarasa’s
  welke zouden het best zijn??

  grtjs
  Simon

  ... zegt Simon be op 06 Mar 2011

 75. avatar

  #75

  ik wil graag een beetje varianten van goudvissen
  maar ik weet niet welke ik moet kiezen
  ik heb een bak van 60×30x40 en heb een paar guppen en een paar comet sarasa’s
  welke zouden het best zijn??

  grtjs
  Simon 8)

  ... zegt Simon be op 06 Mar 2011

 76. avatar

  #76

  Hey, ik had 4 vissen in 2 bokalen 2 kleintjes in 1 bokaal en 2 grote in 1 bokaal, nu is er een kleintje spijtig genoeg overleden (uit bak gesprongen, geen flauw idee hoe hij dat deed want er ligt een net op…) en nu vraag ik me af of dat kleintje bij de grote in de bak kan. We kopen dan uiteraard een grotere bak. ze kennen elkaar ook wel, want de bakken staan tegen elkaar. Laat op deze site a.u.b. iets weten, want alleen vind ik het zielig.
  Groetjes, een famillie die van goudvissen houdt.

  ... zegt goudvisliefhebbende famillie be op 06 Mar 2011

 77. avatar

  #77

  Heey Wat een cooooole site zeg ik heb ook goudvisjes en nog hele kleine zow lief ik wens jullie veel geluk met jullie vissen!!! geniet ervan!!

  groetjes Lisa en Sanne

  ... zegt Lisa en Sanne nl op 30 Mar 2011

 78. avatar

  #78

  misschien heeft dit er niks mee te maken maar ik zou graag iets posten, wat ik zit namelijk met een vraag… en ik kan hier percies geen blog zetten waar dan iemand op antwoord? Of zit ik verkeerd…

  Groetjes Anke.

  ... zegt Ankeeeee__x be op 04 Apr 2011

 79. avatar

  #79

  Een goede zwemomgeving voor een goudvis is al vanaf 5 liter, heb ik me door de specialist laten vertellen.
  Ik heb 3 vissen in 15 liter aquarium, en ze doen het uitstekend!

  ... zegt Daantje Dartel nl op 30 Apr 2011

 80. avatar

  #80

  hallo ik heb een VRAAG hoortfa het zo te zijn dat mijn 2 goudvissen de heletijd naar boven komen en dan met hun mondje op en neer te gaan daarom hebben we nu een nieuwe bak gekocht want we hadden eerst een kom ik zie nog wel :D

  ... zegt Fardau op 18 May 2011

 81. avatar

  #81

  hoi ik wil graag een goud vis maar wat heb ik allemaal nodig ik wil graag seriuuse antwoorde

  ... zegt pleplientje op 21 May 2011

 82. avatar

  #82

  daar ben ik nog een keer als je geen leuke antwoorden geeft dan wordt ik :p :choler: maar ik hoop dat dat niet hoeft :D ;) pzzzzzzzzz help :8 :8 :8

  ... zegt pleplientje op 21 May 2011

 83. avatar

  #83

  :cool: nou ik heb 2 goudvissen in een hele grote ronde ko op ijn eethhoek staan en heb ze al bijna 9 jaar dus dat geklets met ze zijn ongelukkig in een ko en hebben per vis zoveel liter water nodig is dus een beetje onzin

  ... zegt sandra nl op 25 May 2011

 84. avatar

  #84

  Ik heb een aquarium van 60 x 31 x 30

  1-Hoe veel goudvissen mag er in zit? Wat is de beste leftijd categorie? En wat soort of goudvissen moet zijn?

  Omdat ik begrijpen heb .Dat alle vissen metten de zelfde snelheid hebben .
  Anders de snelle vis gaat het voedsel snel pakken .

  2-Mag ik allen grind in het bodem doen? En geen zand? Dus plastic planten?

  ... zegt louay nl op 04 Jun 2011

 85. avatar

  #85

  Ik heb twee goudvissen in 40 liter.. Ze zijn al maanden vrolijk aan het zwemmen, ze eten graag, het aquarium is niet super vies en wordt ook optijd verschoon. Er zit een luchtpompje in, dus dat hebben ze ook genoeg..
  Naar mijn mening is 50 liter per vis een beetje overdreven..

  ... zegt Elise nl op 15 Jun 2011

 86. avatar

  #86

  Sorry hoor maar 50 liter voor een goudvis is echt belachelijk hoor. Zie je het al voor je 4 goudvisjes op 200 liter water. Nou dat is dan meer bak dan vis.

  Bij de dierenspeciaalzaken zitten de goudvissen met heel veel bij elkaar en die gaan echt niet dood. Dat de visjes het mischien leuk vinden ala. Ik vind een vrijstaande villa ook leuk, maar ben ook zeker gelukkig met mijn kleine huisje. Je moet ze gewoon goed verzorgen. Ik ben het er wel mee eens dat een vissenkom niet goed is maar een redelijk aqaurium kan best hoor. Ik heb 3 goudvisjes op een 20 liter bak met filter en plantjes en deze doen het echt prima.

  ... zegt bobbie nl op 28 Jun 2011

 87. avatar

  #87

  Hey, Ik heb nu al een jaar enkele goudvisjes..
  Nu heeft mijn goudvis een wit gezwel op zijn “neus”. Ik ben echt helemaal in paniek …
  Ik zou heel erg van slag zijn als hij dood ging ..
  Het enige wat ik op het internet vind is witte stip ..
  Heeft iemand nog een idee wat het zou kunnen zijn?

  ... zegt Charlotte be op 28 Jun 2011

 88. avatar

  #88

  Hallo,

  Ik had 7 goudvissen die ik bewaarde in mijn wasmand, we hebben die gekregen als huwelijkscadeau, verstopt in het bad enzo, en bewaardien die voorlopig daarin. nu heb ik gisteren een aquarium gekocht, en heb ze daarin gestoken, heb een deel van hun oud water gebruikt. Nu zijn ze na 12 u allemaal aan het doodgaan denk ik, ze zwemmen gekruld en kunnen niet meer eten. Hoe zou dit kunnen komen?

  ... zegt Kim op 21 Jul 2011

 89. avatar

  #89

  Ik heb 4 sluierstaarten in een groot aquarium met pomp. Eergisteren ging de kleinste op de bodem liggen, hij bleef rustig liggen en af en toe bewoog hij een beetje. Gisteren deed hij dit nog steeds, ging niet meer naar boven voor eten. Opeens gingen 2 andere vissen hem verplaatsen. Hij werd verstopt achter een rots. We kunnen hem nu niet meer vinden. Wat is hier gebeurd? Medeleven of moord door sluierstaarten? Hebben ze hem opgegeten? Wie heeft dit ook meegemaakt?

  ... zegt Thomas nl op 24 Jul 2011

 90. avatar

  #90

  Hallo iedereen,

  Mijn naam is Wendy en we hebben twee kindjes. U hoort me al afkomen. ;) Ja, de kinderen willen vissen dus wat doen de we, visjes gaan kopen. Wou de visjes niet in een gewone bokaal steken, dus hebben we een aquarium van 40 liter gekocht. Er is LED-verlichting, zuurstof en een Biobox 2 filter aanwezig. De inrichting zijn kleine zwarte steentjes, twee plastieke plantjes en een auto. Nu er zitten 5 vissen in en een ruitenkuiser. Nu dat ik dit hier allemaal lees :[ zit hij een beetje te vol :oups: . Ze zwemmen goed rond, zijn levendig en de ruitenkuiser is altijd bezig. Geven éénmaal per dag een beetje eten en éénmaal in de week niets. Het water is helder en we controleren éénmaal in de week de filter. Vervolg…

  ... zegt Laurier Wendy op 28 Jul 2011

 91. avatar

  #91

  De witte watte als die te vuil is spoelen we die goed uit onder de kraan. Krijgen we die niet meer mooi dan vervangen we die. Tot nu toe hebben we geen problemen en zou het zo willen houden. :) De verlichting, moet die een bepaalde tijd branden of heeft dit geen belang. Hij staat niet aan de venster en niet boven een verwarming. De zon kan er niet aan. Staat wel op een verhoog in de doorgang van de living naar de keuken zodat we ze uit beide plaatsen kunnen bewonderen. Heb ook gelezen dat dit stress zou kunnen opwekken, maar heb daar nog niets van ondervonden. Zou nu willen weten wat ik allemaal kan doen, met alle fouten, om toch mijn visjes gezond te houden. Alles is welkom. Bedankt en hoop op vele antwoorden. ;)

  ... zegt Laurier Wendy op 28 Jul 2011

 92. avatar

  #92

  Er wordt zo heel wat info op internet gegooid… ik heb al op meerdere ‘professionele’ vissensites gelezen dat goudvissen zo’n 20 liter nodig hebben. Ook heb ik gelezen dat je kan rekenen op 1 liter water per 1 cm vis. Ik heb een speciaal goudvis aquarium gekocht en daar gaat dus 20 liter water in. (Superfish Goldfish Kit). Daar zit nu een sluierstaart en een goudvis in. Als alle info hier mag geloven dan heb ik een veel te klein aquarium?? Ik wilde er nog een paar kleine visjes bij doen. Dat kan dus niet?? :8

  ... zegt Jet nl op 29 Aug 2011

 93. avatar

  #93

  Ik heb een vraag. Ik heb sinds vandaag een goudvis in een bak. In het begin was hij heel leuk en levendig enzo. Maar nu na een uur of twee ligthij aleen nog maar te hangen op de bodem.. Wat kan er aan de hand zijn..

  ... zegt Nikki nl op 05 Sep 2011

 94. avatar

  #94

  1 liter per 1 cm vis klopt jah. dat is een vuistregel. Probeer je hier ook ongeveer aan te houden om de vissen genoeg ruimte te geven. het lijkt voor het zicht misschien niet erg druk in je aquarium maar de vissen denken hier anders over.

  ... zegt Paul nl op 07 Nov 2011

 95. avatar

  #95

  helaas mag ik geen goud vissen :oups: .ik heb al guppy’s. maar ik wou graag nog een goud vis. Kunnen goudvissen en guppy’s wel in een bak? :((

  ... zegt blub nl op 19 Nov 2011

 96. avatar

  #96

  Ik weet het niet, maar ik heb een kom met 3 sluiervisjes, met een kom van ongeveer 25×25, ik weet niet of het genoeg is voor 3 sluierstaartjes, ik heb grint erin, een plantje, een pompje met belletjes en geef ze korreltjes en af en toe muggenlarve, is dit goed, en ik heb nog een vraagje: is het goed als je vissen op je kamer staan en niet zo vaak iemand zien, het kan even niet anders want ze kunnen niet beneden staan, binnenkort wel weer hoor, maar is dat goed dan??

  Groetjes wies ;)

  ... zegt W. nl op 19 Nov 2011

 97. avatar

  #97

  Zoiezo raad ik een kom altijd af. De vissen sterven meestal in een kom al naar een paar maanden terwijl sommige goudvissen wel 40 jaar kunnen worden. Als de kom in de zon staat, kunnen de vissen blind worden. Ik zou een aquarium van minimaal 40 liter toch wel aanraden. En hoe groter het aquarium hoe beter. Viskommen zijn al verboden in Duitsland, Oostenrijk en delen van Italië. Toch blijven dierenwinkels, om commerciële redenen, viskommen aanprijzen.
  Wat betreft dat plantje, waarschijnlijk gaan ze hier aan eten, ik zou een paar leuke drijfplantjes erin doen, ben tot de ondekking gekomen dat ze daar gewoon van afblijven. zelfs van de wortels. Mocht je deze plantjes nergens uit kunnen halen heb ik er altijd nog. Korrelvoer is goed, wel alleen als het direct zinkt, drijvend voer kunnen de sluierstaarten lucht mee happen en uiteindelijk hieraan dood gaan omdat ze niet meer goed zullen zwemmen en naar boven drijven. Groetjes, Paul

  ... zegt Paul nl op 28 Nov 2011

 98. avatar

  #98

  ik vind de 50 liter regel erg overdreven. ik heb in mij 300 liter aquarium al jaren 9 sluierstaarten zitten en mooi groot ook. een hoop hangt af van de waterwaarden. veel inrichting is minder water en meer vervuiling. in een goed gefiltert aquarium met regelmatige waterverversing kan je best meerdere goudvisjes houden. ik zou dan wel voor sluiers kiezen. gewone goudvissen kan je het best in een vijver houden. regels als, ze kunnen 40cm worden en ze moeten 50 liter water per vis enz enz vind ik niks. sluierstaarten worden maar een cm of 20 en dat zou de helft dus 25 liter betekenen. zulke regels zijn ideale omstandigheden, maar voor de doorsnee goudvis houder mag het best wat makkelijker zonder dat ze zich schuldig voelen.

  ... zegt christa nl op 25 Dec 2011

 99. avatar

  #99

  Hallo ik heb 2 goudvisjes en ik verzorg ze zo goed als ik kan maar ze spuwen hun eten de laatste tijd altijd maar weer uit en 1 van de 2 begint steeds vaker op de bodem te liggen alsof het lijkt dat hij dood is maar dan zwemt hij opeens weer. Ik heb ze nu in aparte kommen gedaan en ze allebei Exit en eSHa 2000 gegeven in de hoop dat de andere goud vis ook niet op de bodem gaat beginnen liggen. Weet iemand wat ik kan doen ?

  ... zegt Luna be op 09 Jan 2012

 100. avatar

  #100

  heey mensen ik heb zelf 2 goudvissen, en kan echt zien dat ze gelukkig zijn!!!
  het klinkt misschien heel erg raar, maar ik hou van me vissen! Echt onwijs veel! ik ben aan ze gehecht. ik heb ze al een aantal jaar:)

  groetjes lisaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  ... zegt Lisa nl op 12 Jan 2012

 101. avatar

  #101

  hallo iedereen,
  ik ben krisje,en ik heb nog een aquarium van 60×30x30 en een aquarium van 1m x30×30
  ik kan tijdig alleen mijn aquarium zetten van 60 en als ik verhuisd ben,dan komt die van 1m in de plaats.ik ben gek op sluierstaartgoudvisjes.
  maar ik wil wel een gelukkige goudvis.dus wil ik niet dat die alleen zit.
  nu is mijn vraag,kan ik 2 sluierstaartjes in een aquarium zetten van 60×30x30
  en nadien 1mx30×30
  ik wil eerst zeker zijn en dan de aquarium aangepast in richten.mag ik over actieve kool filteren,en is 21 graden een goede temperatuur,want ik las dat ze actiever zijn als ze een beetje bijverwarmd worden.en is het zo een groot verschil met bv guppy’s om de aqua proper te kunnen houden,ivm slijmen en veel poep.sorry voor al die vragen,maar ik wil dat mijn visjes gelukkig zijn,dus vraag ik eerst alle nodige info.alvast heel erg bedankt voor jullie advies! :)
  en bestaan er ondersoorten van sluierstaart die kleiner blijven?

  ... zegt krisje be op 12 Jan 2012

 102. avatar

  #102

  Hoi! Ik heb een aquarium met een paar goudvissen met wat kiezels en ik heb een vraagje over die aquarium stofzuiger. Hoe moet je die precies gebruiken? want dan neem je toch heel veel water mee als je met die slang en dat filterende ding op en neer gaat? en als ik dat zou gaan doen, moeten de goudvissen dan ergens anders in? of kunnen deze nog in het aquarium blijven. en hoe vaak moet je dit dan doen? alvast bedankt!

  ... zegt Maria nl op 22 Feb 2012

 103. avatar

  #103

  Hey Mensen ,
  Ik heb gisteren 11 goudvissen aangeschaft. Het is een groot aquarium , eentje met 60 liters en een filter. Heb er ook twee plantjes waterpest in gezet.
  Mijn filter geeft redelijk veel stroming.
  De meeste vissen zwemmen nu in de hoek tegen de stroming , is dit normaal ?
  Moet ik er nog een zuurstofppmpje inzetten of mijn filter zachter zetten ? IK denk wel dat er genoeg zuurstof in mijn aquarium zit want ik zie luchtbelletjs zitten op mijn stuk hout. Ik heb verschillende soorten koudwatervissen genomen. Ik wil maar dat ze gelukkig zijn…. Als iemand tips heeft… Groetjes Anneke!

  ... zegt Anneke be op 26 Feb 2012

 104. avatar

  #104

  ik ben van plan om een aquarium van 60×30x30 te kopen en daar wil ik twee goudvissen in doen

  1. kunnen ze jongen krijgen?
  2. kan er gewoon kraan water in
  3. kan het gewoon in de kamer op kamertemperatuur?
  4. wat is het beste voor die beesten?

  graag antwoord AUB

  ... zegt bram nl op 04 Mar 2012

 105. avatar

  #105

  maar hoe moet je dan weten hoe het ee mannatje of een vrouwtje is?? :-| ????????????????????

  ... zegt LISA nl op 07 Apr 2012

 106. avatar

  #106

  IK WIL NOG EEN GOUDVIS KOPEN IK BEN NOG OPZOEK NAAR WELKE SOORT

  ... zegt BLAXXX nl op 08 Apr 2012

 107. avatar

  #107

  Hoi!
  Sinds gisteren heb ik 7 goudvissen gekocht. Ik wil ze egt zo gezond mogelijk houden.
  Maar ik ben een beetje bang want ze eten voortdurend zand van de bodem. Nadien speken ze het terug uit maar dit maakt me toch ongerust. Kan iemand me hier meer over vertellen ? Ik wil egt niet dat ze ervan ziek worden ofzo.. Ook heb ik nog een 2e vraagje. Ik heb men visbak nog maar 1 dag laten staan en heb er mijn visjes al in gedaan.. ik hoop niet dat dit een groot effect zal hebben op mijn visjes? Alvast bedankt!

  ... zegt Anne op 15 Apr 2012

 108. avatar

  #108

  Wat ik raar vind is dat op veel vissenforums gezegd wordt dat goudvissen niet horen in een aquarium, maar in een vijver. Mensen stafen dat op het feit dat die beestjes zo’n 25cm kunnen worden, maar dan nog vind ik raar dat dit soort uitspraken worden gedaan en het is echt een discussiepunt. heel veel tropische vissen worden ook groot. Daar hoor je ze vaak niet over. Heb een vision 450 en ben nu overgestapt van tropisch naar koudwater, wil graag een groepje van 5 Sarasa’s en misschien Shubukins, die zijn mooi. Mijn bak is nu aan het opstarten, maar kan niet wachten tot ik ze kan halen en tegen die tijd acht ik mezelf goed geinformeerd door de verschillende sites ;).

  ... zegt Witbol nl op 22 Apr 2012

 109. avatar

  #109

  Lebensraum is erg belangrijk voor de goudvis en
  dit wordt nogal eens onderschat. Ze zouden net als in Duitsland de viskom moeten verbieden.
  De depressiviteit van de vis straalt er vanaf als hij in zo’n kommetje zit. Ook ik koop meestal zo’n zielepoot die in de winkel in zo’n kommetje zit en ik zeg daar ook altijd wat van tegen de winkelier. ;)

  ... zegt Jeroen Schoones nl op 02 May 2012

 110. avatar

  #110

  Ik had eerst een vissen kom maar ik had gezien dat dat niet goed voor vissen is dus ik kocht snel een aquarium torn ik vissen kreeg waren ze heel blij ;) ;) ;) ;) Ik was ook blij ;) bij Mijn aquaruim had ik ook een mooi plantje.
  Ik was heel bij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) ;) ;) ;) :D :D :D ;) ;) ;)

  ... zegt Mylene nl op 06 Jun 2012

 111. avatar

  #111

  Ik heb 2 goudvissen ik heb alles gelezen .
  Ik Ben heel blij ;)
  Xxxxxxxxx Mylene

  ... zegt Mylene nl op 06 Jun 2012

 112. avatar

  #112

  Blub blub ik Ben heel blij hoe Mijn baasje Mij behandeld!!!!! :D

  ... zegt Blub nl op 06 Jun 2012

 113. avatar

  #113

  hoi,
  ik had 2 sluierstaarten, en 1 goudvis.
  1 van mijn sluierstaarten is dood gegaan.
  dat was degene waar ik het meest aan gehecht was, maar ik wil hem niet in de Wc gooien, wat kan ik nu nog met hem doen? ps. hij leek wel gelukking. en ineens zwom hij op zijn kop. en dreef op zijn kop op de boden. vanacht is hij overleden. om 4 uur ’s nachts leefde hij nog.

  ... zegt Kayleigh nl op 13 Jun 2012

 114. avatar

  #114

  hallo mensen onze goudvis doet heel raar zelfs super raar hij hangt maar stil in een kom als wij eten brengen eet die het wel op maar zouden julie op deze vragen willen beantworden het is voor ons een heel belangerijk dier zou 2 liter genoeg zijn voor in een kom? of niet zou die ziek zijn?
  zou er wat anders zijn
  geef graag antwoord op deze vragen alsjeblieft het is heel belangerijk.

  ... zegt Senna nl op 27 Jun 2012

 115. avatar

  #115

  Onze goudvissen beginnen elkaar aan te vreten.
  wat houd dit in

  ... zegt helena op 10 Jul 2012

 116. avatar

  #116

  als ik dit allemaal lees zit ik best fout.
  ten eerste wat ik vast zeggen wil is dat ik die tabletten totaal niet vertrouw die je kan gebruiken als je op vakantie bent!
  er is toen een sluierstaart dood gegaan waarschijnlijk verhongerd.
  ten 2e ik heb een sluierstaart en 1 goudvis en ik wou dr nog 1 shubunkin bij doen ik heb een 20 liter aquairum. samen met 16 guppen.
  het is in december ook al weer sinterklaas. kijken dat die goeie sint me nog een kado kan geven 60 liter aquarium ^^

  ... zegt hielke nl op 18 Jul 2012

 117. avatar

  #117

  Een stukje over goudvissen met een foto van een Papegaaicichlide erbij? Hoe betrouwbaar is de verdere informatie dan?

  Goudvissen zijn overigens alleen geschikt voor aquaria vanaf 300cm. of een ruime vijver. Sluierstaarten kunnen gehouden worden in aquaria vanaf 120 cm. en minimaal 50 l. per vis gecombineerd met sterke externe filtering en minimaal 50% waterverversen per week.

  ... zegt Fabienne kw op 21 Sep 2012

 118. avatar

  #118

  Blup Blup, ik ben een Gup Gup. :-[)

  ... zegt Sjonathan nl op 09 Oct 2012

 119. avatar

  #119

  ik heb van mijn vriend een klein goudvisje van 1 euro gekregen ik heb hem in een bak gedaan en schoongemaakt en er een grote schelp ingelegt maar hij zwemt haaast niet zijn voesel is GoldFishEnergy moet ik zuurstof plantjes kopen en een soort vlokjes laat snel een reactie achter want ander is hij misschien dood! :8 :8 :cool: :beurk: :lol: :o: :bloody:

  ... zegt Quinten 10 jaar nl op 06 Nov 2012

 120. avatar

  #120

  3 jaar lang had ik twee (telescoopoog?) sluierstaarten, eentje gekregen van iemand die er vanaf wilde, de andere erbij als maatje. Ze zaten in een veel te kleine vissenkom (geen ronde, maar te klein, 10L?) met een plantje erbij (ging vaak dood, om de paar weken een nieuwe kopen) en niks op de bodem. Ik maakte de kom wel vaak schoon.
  Na een paar jaar ging het gekochtje visje dood.
  Een paar maanden lang bleef de vis alleen. Toen op een gegeven moment zagen we bij blokker een aquarium in de aanbieding met filter en een lampje. Ongeveer 30L schat ik.
  We besloten het van nu af aan goed te doen voor onze vis. We kochten er twee plantjes bij en bodembedekking. De plantjes deden het heel goed, maar de vis niet zo goed. Hij hing vaak ondersteboven in de kom (door de luchtblaas), maar hij was nog wel levendig.
  Toen besloten we er een nieuwe vis bij te kopen, omdat ie ‘zo alleen was’. Ook een telescoopoog/sluierstaart.
  Vlak daarna ging onze eerste vis dood. Hij werd steeds aangevallen door de nieuwe vis.
  Daarna kochten we er weer een nieuwe vis bij, nu een soort glitterige goudvis, die heel snel is.
  Deze werd ook aangevallen door de andere vis, maar hij was altijd veels te snel.
  Daarna konden we het aquarium niet schoonmaken doordat de gootsteen kapot was en de woningcoorporatie geen reparatie wilde uitvoeren.
  Het water werd vies, we probeerden het wel schoon te houden, maar het ging niet zo goed.
  De laatste dagen ging het slecht met de telescoopoog, hij at niet meer. Vanochtend was ie dood.
  Ik weet niet of het nu wel of geen goed idee is om er een nieuwe vis bij te kopen…
  Het is raar dat op het moment dat je geen reet voor die vis doet, er niks aan de hand is, en dan koop je een aquarium met alles erop en eraan en dan gaat het mis?!

  ... zegt Bloem nl op 20 Nov 2012

 121. avatar

  #121

  Hallo,
  Mijn vis lucht nu volgens mij op sterven….
  Wat moet ik doen hij licht de hele tijd op zijn zij en hij kan ook niet meer overeind komen….:8

  Wat kan ik doen..?? Help me pleas ik wil mijn vis Blub niet kwijt! =(

  ... zegt Hallo nl op 27 Dec 2012

 122. avatar

  #122

  ik heb een schatige goud vis :8

  ... zegt melih nl op 29 Dec 2012

 123. avatar

  #123

  ik heb een super leuke goudvis :)

  ... zegt lars nl op 04 Feb 2013

 124. avatar

  #124

  heee ik reageer op het berichtje van hallo. ik weet niet of het als te laat is met je goudvis maar het lijkt er op dat hij een parasiet heeft. als je esha2000 bij het water doet komt het goed.

  ... zegt freddiemercury nl op 19 Mar 2013

 125. avatar

  #125

  Ik heb zelf geen goudvissen maar sluirstaartvissen. Ze lijken er wel op. Ik heb het gevoel dat ze wel glukkig zijn, maar net als die vissen in een kom: schijn bedriegt. Dus ik hoop dat ze wel gelukkig zijn.

  ... zegt Bauke nl op 23 Apr 2013

 126. avatar

  #126

  Ik heb zelf geen goudvissen maar sluirstaartvissen. Ze lijken er wel op. Ik heb het gevoel dat ze wel glukkig zijn, maar net als die vissen in een kom: schijn bedriegt. Dus ik hoop dat ze wel gelukkig zijn.

  ... zegt Bauke nl op 23 Apr 2013

 127. avatar

  #127

  ik heb 3 visjes gekocht en ze zijn lief..
  Zal ik een groot aquarium kopen voor hun?

  ... zegt Rund nl op 23 Apr 2013

Plaats een reactie op “Maak je goudvis gelukkig”Fatal error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /home/f6069fir/public_html/aquariumfreak/wp-content/themes/fervens-a/ferevens-a/comments.php on line 124