Een weekendje weg, hoe overleef je het?

De een vindt het leuker om een weekend weg te gaan dan de ander. Vaak is het afhankelijk van de groep met wie je weggaat. Het is mogelijk om met vrienden, kennissen of (schoon)familie weg te gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft? 

Zorg vooraf dat iedereen zin heeft om te gaan

Wat mij altijd tegenhield is dat er verplichtingen waren tijdens een weekendje weg. Er moest bijvoorbeeld een bingo gespeeld worden die iemand in elkaar heeft gezet. Tegen dat soort verplichtingen keek ik altijd op. We hebben er de laatste keer voor gekozen om zo weinig mogelijk te plannen. Vraag ook of er mensen zin hebben om het weekend mee te organiseren of er bepaalde verwachtingen zijn. Wij kiezen er zelf voor om iets minder vaak te gaan, maar wanneer we gaan huren we een grotere woning in plaats dat we verblijven op een camping.

Ben goed voorbereid

Wanneer er in het huurhuis iets van problemen zijn is het belangrijk dat je weet wie je moet bellen. Bijvoorbeeld tijdens een toilet verstopping, als je niet in contact kunt komen met de verhuurder, raden wij je aan om DG Riooltechniek te contacteren. Wanneer je een woning of appartement gaat boeken is het verstandig om de reviews op Google of andere app te controleren. Bekijk niet alleen de review zelf maar ook het aantal sterren en de naam waaronder het gepost is. Vertrouw je de reviews? Bel dan met het bedrijf of persoon van de huurwoning. Wij bellen zelf altijd liever dan te reserveren via een online systeem. 

Plan de juiste activiteiten

Wanneer je één of meerdere activiteiten gaat plannen, houdt er dan rekening mee of mensen er wel of geen interesse in hebben. Stem je activiteit af op het publiek! Niet iedereen heeft zin om uren door een museum te wandelen? Plan een route 88 in een onbekende stad of ga met een aparte groep naar een kartbaan. Ook is het verstandig om een geschikt restaurant uit te kiezen, zeker in het buitenland. Kinderen kunnen het lastig vinden om uren netjes aan tafel te blijven zitten. 

Waar kun je heen gaan?

Je kunt het zo gek niet maken of je kunt er wel een weekendje heen. Denk bijvoorbeeld aan een weekend op Texel of een weekend in je favoriete stad. Denk bijvoorbeeld aan een weekend Den Haag of Maastricht. Je kunt een wandeling maken langs het strand of breng een bezoek aan de limburgse grotten.