Leuke plantencombinaties voor in de tuin

Het kan zijn dat jij al planten in je tuin heb staan, maar je kan er nooit genoeg hebben. De planten geven een leuke sfeer en bieden rust. Dit is natuurlijk ideaal, maar wat zijn nou planten die leuk met elkaar zijn te combineren om een nog leukere sfeer aan je woning te geven? Lees het artikel ver om daar achter te komen! Met deze tips wordt jouw tuin nog leuker. Ben je nog opzoek naar leuke buitenplanten? Kwekerij De Groot in Langeweg biedt de leukste en beste planten aan.

De grondsoort

Mooie plantencombinaties maken is soms lastiger dan je denkt. Je moet rekening houden met de grondsoort, hoogte, kleuren en bloeitijd. Een hoop waar je dus over na moet denken. Bij het maken van plantencombinaties kan een kleurenthema helpen. Het belangrijkste is dat je van de combinatie planten een mooie eenheid maakt. Om dit doel te halen zul je inspiratie op moeten doen en na moeten denken over wat jouw smaak is. Er zijn dus een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het planten van planten in de tuin. De grondsoort is van belang, omdat veel planten een voorkeur hebben op de grondsoort. Er zijn planten die beter reageren op zandgrond en andere planten reageren weer beter op klei. Langdurige droogte kan ervoor zorgen dat jouw plant niet mooi uitbloeit. Dit komt omdat de plant dan niet zijn nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Wil je dus bepaalde planten naast elkaar zetten let er dan op of de planten goed op de grondsoort reageren.

De standplaats

De standplaats van planten is heel belangrijk. Sommige planten kunnen niet goed tegen direct zonlicht. Hou hier dus rekening mee. Een plant die zonliefhebber is kan je beter ook niet in de schaduw zetten. Planten die teveel schaduw krijgen, gaan omhangen. Planten die van zon houden gaan naar de kant van de zon hangen. Hierdoor groeit je plant scheef. Hetzelfde geldt voor schaduwplanten. Die moet je eigenlijk het liefst in de schaduw planten. Doe je dit niet dan is de kans groot dat de bladeren van de plant verdrogen en zelfs verbranden. Hou er dus rekening mee of de planten die je combineert wel allebei zonliefhebbers zijn.

De kleur

De kleur van de plantencombinatie is ook belangrijk. Iedereen heeft een andere smaak, dus combineer vooral de kleuren samen die jij mooi vindt. Hou je van veel kleur dan is het ideaal om planten te kiezen met een bloem. Kies dan vooral voor planten met een zachte kleur. Het is heel mooi wanneer de kleuren van de planten over de tuin herhaalt worden. Zo wordt jouw tuin een geheel.