Op uitwisseling naar de USA: welke plaats? 

Heb je al tijden het idee dat een uitwisseling naar Amerika je goed zou doen, maar weet je niet waar in Amerika je het liefst naartoe wil? Dat is begrijpelijk; het aanbod is groot en elke staat heeft zijn eigen voordelen. In dit artikel zetten we een paar plaatsen voor je uiteen, zodat je een weloverwogen keus kunt maken.

Cultuur snuiven

Houd je van cultuur en geschiedenis die dichtbij Amerika staat? Dan is de plaats Washington D.C. in Pennsylvania iets voor jou. De stad heeft een rijk aanbod aan musea, een bruisend stadsleven en unieke winkels. Washington D.C. is het creatieve hart van de staat en biedt je de kans om zowel theater te bezoeken als lid te worden van een vereniging. Daarnaast vindt je dichtbij Washington D.C. de oorsprong van het Amerika zoals we het land vandaag de dag kennen, zoals Mount Vernon in Virginia en het Nationaal Museum van de Indianen. Trekt deze geschiedenis je wel? Dan is een uitwisseling naar een highschool in Amerika in Washington D.C. een zeer goede keus!

Zon, zee, strand

Is cultuur niet helemaal je ding en wil je liever totale ontspanning na school? Dan is een stad waar altijd de zon schijnt en die grenst aan het water iets voor jou. Denk hierbij levendige en kleurrijke steden zoals San Francisco en San Diego in het zonnige Californië of steden zoals Orlando in Florida. Niet alleen kun je in beide staten veel ontspanning vinden, maar het zijn ook top steden om een tussenjaar te nemen voor sport. Wie weet wordt jij wel het nieuwste lid van de Orlando Magics of ga je American Football spelen zodat je je ooit kunt voegen bij de 49’s in San Francisco. Amerika is tenslotte het land van ‘go big or go home’, dus pak je kans en kies voor de zon! 

Latijns-Amerika

Noord-Amerika is niet het enige gedeelte waaruit je keus hebt wanneer je op uitwisseling wilt naar Amerika. Je kunt bij YFU ook gaan voor Latijns-Amerika; met name Mexico is een populaire bestemming voor een uitwisseling. Niet alleen kun je op een Mexicaanse highschool gerichte vakken volgen voor je toekomstige studie, je kunt je ook optimaal ontwikkelen doordat je te maken krijgt met een hele andere cultuur. Stel je open, leer de mensen kennen en doe mee met hun nationale feestdagen; voor je het weet voel jij je een echte Latina!