De meest voorkomende zwembad problemen, met oplossing!

Net zoals doorlopend onderhoud noodzakelijk is bij alle zwembaden, zijn er gemeenschappelijke problemen met zwembaden waar bijna iedereen met een zwembad van tijd tot tijd mee te maken heeft. Hier volgen enkele oplossingen voor enkele van die alledaagse zwembad problemen.

Groen zwembadwater

Als de chemische niveaus in een zwembad niet goed worden gehandhaafd, kan het water snel groen worden. Algen die zich hebben vermenigvuldigd tot geweldige gewassen, creëren onuitnodigend groen zwembadwater. Test het water voordat je iets doet om te bevestigen wat er aan de hand is. Als het probleem inderdaad bij de algen ligt, moet je het zwembad schokken, ook bekend als super-chloreren. Dit betekent dat je een schok product nodig hebt om de algen in je zwembad te doden. Het is ook belangrijk om een ​​zwembadborstel te gebruiken en de zwembadwanden en andere oppervlakken goed te schrobben. Stofzuig nadien ook je zwembad.

Vuil water

Je water is misschien niet groen, maar je kunt zien dat er een troebele mist in het zwembad hangt. Met andere woorden, het water ziet er niet veilig uit om in te zwemmen, en dat is het ook niet. De oorzaak van de troebelheid is meestal een opeenhoping van bacteriën. Een chemische onbalans veroorzaakte het probleem: niet genoeg chloor dat bacteriën doodt. Voeg daarom toe wat nodig is om het evenwicht in je zwembadwater te herstellen.

Een lekkende vinyl voering

Van nature vindt er elke dag enige verdamping plaats in zwembaden. Als het waterpeil van je zwembad meer dan 2,5 cm lager is dan de dag ervoor, ligt het probleem niet bij de verdamping, maar een lek. Een zwembad lekkage repareren begint bij het bepalen waar het zwembad lek zit.

Controleer eerst de uitrusting en leidingen van het zwembad. Als de apparatuur in goede staat lijkt te zijn en de verbindingen goed vastzitten, controleer dan de vinyl voering van het zwembad. Wanneer het lek zich stabiliseert, betekent dit dat het lek zich op het huidige waterpeil bevindt. Bij aanhoudend lekken is het noodzakelijk om dieper te kijken. Controleer de muren en vloer op versleten plekken, scheuren of gaten.

Als het lek is gevonden, breng dan ducttape aan als tijdelijke reparatie. Duct tape hecht goed onder water, maar blijft niet voor onbepaalde tijd veilig. Al snel beginnen de randen los te laten. Contacteer daarom een professional voor het professioneel herstellen van je zwembad.