Creëer sfeer in uw huis door geur

Geur is een veelbepalende factor om een huis aantrekkelijker te maken. Zelf ruikt u zelden tot nooit uw eigen, typische huisgeur, voor anderen daarentegen is het vaak de eerste indruk. Van de hond tot een niet goed werkend riool, veel aspecten bepalen de huiselijke odeur. Er zijn allerlei manieren om die te beïnvloeden.

Vochtvreters

Vocht is een vijand in menig woning, als de grootste veroorzaker van schimmel. Niet fijn, en zeker niet handig wanneer u van het huis af wilt voor een goede prijs. Uw woning verhuren, aan een particulier slijten of juist het huis verkopen aan Bagro Vastgoed, het zijn allemaal opties, maar de potentiële nieuwe bewoner zal hoe dan ook kritisch zijn – ook op geuren die schimmel of andere viezigheid doen vermoeden. Vochtvreters neerzetten is een manier om dit tegen te gaan.

Kruidenplantjes

Met name in de keuken, maar ook in de woon- of slaapkamer zijn het plantjes die de geur aantrekkelijker maken. Basilicum en rozemarijn in de keuken, lavendel in de badkamer, andere plantjes op gangen en in de overloop, enzovoorts. Planten maken een huis bovendien gezelliger. Zorg er wel voor dat u het overtollige water ervan opvangt, anders ontstaat daar weer die vermaledijde schimmel.

Verfrissers in badkamer en toilet

In de badkamer en op het toilet is een zekere geur handhaving eveneens belangrijk. Ook hier komen kijkers rondsnuffelen! Gebruik verfrissers: spuitbussen, geurstokjes of geurtjes die uit een stekker komen die permanent in het stopcontact zitten. Verder kan in deze ruimtes een automatische sprayer geïnstalleerd worden die de ruimte verfrist bij het betreden en verlaten.

Wierook

Wierook is zowel een geurbepaler als redmiddel. De stokjes, mits regelmatig aangestoken in de ruimte, zorgen voor behalve een fijne geur tevens voor een rustgevend effect. Mocht het huis onverhoopt vreemd ruiken vlak voor een bezichtiging, dan bieden wierookstokjes ook soelaas.

Regelmatig de boel tegen elkaar openzetten

Last but not least is er nog de goeie ouwe frisse buitenlucht. Deze haalt u zo nu en dan naar binnen door ramen en/of deuren tegen elkaar open te zetten. Zeker in de lente zorgt dit voor een zowel letterlijk als figuurlijk frisse wind in uw huis.