Hoe monteer je een garagedeur?

Ben je van plan een garagedeur te kopen in Sprundel of in een andere plaats? En ben je best handig en wil je tegelijk wat besparen op de aankoop van jouw garagedeur? Dan kun je overwegen om de aangekochte garagedeur zelf te monteren. Het bevestigen van een garagedeur is gelukkig niet zo moeilijk als veel mensen denken. Onderstaande handleiding helpt je stap voor stap om een garagedeur op een stabiel en veilige manier te bevestigen. Doe er je voordeel mee en bespaar veel geld door je eigen garagedeur te monteren! Immers, qua uurloon ben je tegenwoordig al snel 50 tot 70 euro kwijt als je een vakman inschakelt.

Voorbereidende werkzaamheden bij montage van garagedeuren

Een garagedeur kopen in Sprundel en deze monteren vereist voorbereidende werkzaamheden. Lees de handleiding van de garagedeuren goed door en volg deze stap voor stap. Je begint met het in elkaar klikken van de rails en rubberstroken. Schroef alle stukken goed aan elkaar en plaats op de aangegeven plekken de montagestukken, waarmee je de rails aan het plafond cq. de zijwanden kunt bevestigen. Op de kozijnen en wanden moeten ook profielstukken worden geplaatst, die je goed moet omdraaien. Deze zijn bedoeld om de garagedeur aan op te hangen. Als de constructie klaar is, plaatst je deze met schroeven aan het kozijn van de garagepoort (de opening waardoor je naar binnen rijdt). Dit doe je aan de binnenzijde van de garage. Bevestig het profiel met pluggen en lange schroeven van minstens 50 mm, zodat ze goed vast zitten.

Verdere stappen van de montage van een garagedeur

De volgende stap is het monteren van de horizontale geleiders op hoogte, bedoeld om de deur overheen te laten rollen als deze geopend wordt. Bevestig ze aan het plafond met de bijgeleverde profielstukken. Monteer vervolgens de torsie-as. Uiteraard moet dit waterpas gebeuren en met de bijgeleverde schroeven. Plaats hierna het onderste paneel van de garagedeur en stel de spankabels in. Als dit geregeld is, kun je het deurblad installeren. Plaats vervolgens al toebehoren, zoals een handgreep, veilige sloten, sierprofielen, een touw om de deur open te trekken en soortgelijke accessoires. Trek vervolgens de veren aan en installeer daarna de deurbladvergrendeling. Hierna ben je klaar. Test de deur uit en geniet van vele jaren garagedeur plezier!