Wanneer is het handig om een container te huren?

Containers zijn er in diverse maten en voor diverse soorten afval. Anno nu scheiden we alles natuurlijk zo veel mogelijk en proberen we ook veel te hergebruiken. Ook zijn er veel bedrijven die al het afval in één container aannemen waarna het op de stortplaats gesorteerd wordt. Wanneer komen containers van pas?

Grootscheepse verbouwing

Bij het betrekken van een nieuw huis zijn we geneigd om dan maar meteen wat extra hypotheekgeld te reserveren voor de grote verbouwing. Complete keukens en badkamers worden vervangen en soms worden er muren verwijderd en verandert de indeling van een huis. Tegenwoordig is de (uitgebouwde) woonkeuken een hot item. Die hele metamorfose geeft natuurlijk een hoop afval en dat moet op verantwoorde wijze afgevoerd worden. Een container huren ligt dan voor de hand, de verhuurders weten vervolgens wel raad met de inhoud. Op een duurzame manier, dat sowieso.

Makeover voor de tuin

Zelden is in het jaar daarna de tuin aan de beurt. Omdat we tijdens de corona jaren beseften hoeveel een tuin waard is en tevens veel thuiswerkten, kwamen mensen op het idee om er een overkapping of tuinkantoor in te realiseren. Al eerder was de buitenkeuken een veel gezien object. Verder tuinieren en moestuinieren we meer dan ooit. Kortom: er wordt nogal wat veranderd aan tuinen en als dit allemaal in één keer gebeurt, is een container de ideale manier om van al het afval af te komen. Groenafval, puin, hout, er bestaan allerlei containers voor.

Ontruiming van een pand

Het gebeurt in Nederland niet vaak dat een huis met inboedel en al verkocht wordt. In andere, vooral Zuid-Europese landen is het eerder regel dan uitzondering en moet de nieuwbakken bewoner zijn aanstaande onderkomen eerst helemaal leeghalen. Er zit doorgaans veel bruikbaar spul tussen de achtergelaten inboedel, maar de rest gaat in de container. Dan volgt de verbouwing (en kan er weer een nieuwe container neergezet worden). Pas daarna is het tijd om te verhuizen. Het is wel vaak zo dat panden ontruimd moeten worden omdat de vorige eigenaar daar zelf om bepaalde redenen niet meer toe in staat is.