Wat kun je doen om een woning sneller te verkopen?

Indien je om wat voor reden dan ook een woning snel verkocht wilt hebben, is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste aanpak. Er zijn namelijk verschillende acties die je kunt ondernemen om dit proces te versnellen. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden en leggen we uit waar je rekening mee moet houden.

Zorg voor een tuin die opvalt!

Bij de verkoop van een woning wordt vaak te weinig aan de tuin gedacht. Zo zie je regelmatig woningen met een slecht onderhouden tuin te koop staan. Zonde, want door hier verandering in te brengen, verkoop je de woning sneller en krijg je er in de meeste gevallen ook nog eens meer geld voor. Plan daarom een week in om de tuin op te knappen en pak dit grondig aan. 

Om je tuin in betere staat te krijgen is het allereerst belangrijk dat je de troep opruimt. De tuin leeghalen is in de meeste gevallen noodzakelijk. Probeer de tuin vervolgens voor zo min mogelijk geld, leuk in te richten. Kies voor een redelijk neutrale stijl of vraag je makelaar eventueel om hulp. Hij of zij weet namelijk precies wat momenteel goed verkoopt en kan je voorzien van advies op maat. 

Renoveer het dak en vergroot de waarde van je woning

Een slecht onderhouden dak kan een negatief effect op de waarde van de woning hebben. Onderzoek daarom of het loont om het dak op te laten knappen. In veel gevallen is de stijging van de waarde van het huis groter dan de kosten die hiermee gemoeid gaan. Ook hiervoor is het verstandig om contact op te nemen met je makelaar. Daarnaast kan je ook via het internet rondspeuren om te kijken wat voor effect dit precies gaat hebben op de waarde van jouw woning. 

Zorg voor opvallende foto’s en krijg meer voor je huis

Wat veel mensen niet weten is dat de foto’s invloed hebben op de uiteindelijke prijs die er tot stand komt. Mooie foto’s zorgen er namelijk voor dat er meer bezichtigingen worden ingepland. Hierdoor neemt de kans dat je op korte termijn een koper vindt, aanzienlijk toe. Het maken van goede foto’s is een vak apart. Het loont daarom in veel gevallen om hier een expert voor in te schakelen. Via het internet zijn er diverse bedrijven te vinden die voor een klein bedrag mooie foto’s maken van je huis.