Interieurtips voor de zomer

Maak jouw huis klaar voor de zomer: Bekijk deze 5 eenvoudige tips!

Met de komst van de zomer en de hoge temperaturen vraagt de inrichting van het huis om heldere kleuren en een frisse omgeving. Het beste is dat deze aanpassingen zeer eenvoudig kunnen zijn en geen enkele vorm van renovatie vereisen. Bekijk hieronder enkele waardevolle tips om jouw huis voor te bereiden op het heetste seizoen van het jaar.

1. Een beetje kleur

De zomer vraagt altijd om lichte en vrolijke kleuren. Wit en beige zijn perfecte tinten voor dit seizoen, maar sommige details in meer levendige kleuren geven het gevoel van frisheid en versterken het klimaat van het seizoen. Wij bevelen het gebruik aan van blauwe elementen, die verwijzen naar de zee, groen, om te herinneren aan de vegetatie, roze, om de delicatesse van bloemen te brengen, en geel, dat de energie van de zon brengt.

2. Investeer in vrolijke prints

De mengeling van prints en kleuren in de details hebben alles te maken met de goede stemming van deze tijd van het jaar. Wat dacht je van een gewaagde combinatie? Begin met bloemen met strepen, die tijdloos zijn, en geometrische motieven, die nu een trend zijn. Trouwens, tropische thema’s hebben alles te maken met de frisheid van de zomer.

3. De verlichting regelen

Kies voor gordijnen van eenvoudige stoffen, zoals zijde, omdat die licht zijn en ultraviolette stralen tegenhouden. De bekende LED-lampen zijn ook grote bondgenoten, omdat ze de kamer niet opwarmen zoals traditionele modellen en nog zuiniger zijn. Nog beter is het om thuis te kunnen rekenen op natuurlijk licht.

4. Een beetje natuur

Bloemen en planten zijn essentieel om het huis te verlaten met het gezicht van de zomer, omdat ze ons herinneren aan de natuur en natuurlijke schoonheid. Houten elementen, zoals de epoxy riviertafel, komen ook goed tot hun recht in dit decoratieve voorstel. De vegetatie brengt nog steeds leven, parfumeert en vrolijkt de omgeving op een delicate manier op. Onmogelijk om het niet leuk te vinden!

5. Creëer een frisse en gezellige sfeer

De combinatie van al deze elementen, zoals neutrale tinten vermengd met prints en kleuren, bloemstukken en tuinen, tovert het huis al om tot een koelere en gezelliger plek. Om te voltooien, kun je epoxy tafel kopen en breng je de mariene schoonheid in jouw huis. Vermijd een overdaad aan voorwerpen, en creëer een mooi interieur in minimalistische stijl.